Vi bruker 3D-visualisering!

I forbindelse med et større prosjekt for Alta kommune og gjennom et mulighetsperspektiv for Hammerfest Næringsforening har Designu levert grafiske fremstillinger i 3D. Dette synes vi er veldig spennende å jobbe med, og under kan du lese en artikkel som gir et lite innblikk i bruken av denne type teknologi, hvor vi visualiserer tenkte planer på en spennende og iøynefallende måte.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på iFinnmark.no

Storfornøyd kommune

Designu har levert en oversiktsvideo i 3D over det framtidige industriområdet ved Skillemo i Alta.

– Vi var ute etter et salgsverktøy, og det var akkurat det vi fikk, sier en fornøyd Jørgen Kristoffersen, næringssjef i Alta kommune. 

Kristoffersen har bare lovord om samarbeidet deres med Designu. 

– De har vært helt fantastiske. De er kjappe å fikse på våre ønsker og de leverer alltid. Vi er rett og slett kjempefornøyd!

En fornøyd Jørgen Kristoffersen, Næringssjef i Alta Kommune.

Kommunen søkte etter bedrifter som kunne ta på seg oppdraget med å visualisere Skillemo industriområde, og de fikk inn tilbud fra flere leverandører. Ett av disse skilte seg ut. 

– Idé og pris var det som skilte Designu fra de andre aktørene vi fikk tilbud fra. Så det var enkelt å velge dem.

Video av Skillemo levert av Designu.

3D-visualisering produsert i Finnmark

Hvordan skal man videreutvikle områder i en voksende kommune? Hvordan kan man lage en grønn oase midt i et snødekket landskap? Kan man bygge flere skiheiser i Hammerfest? Svaret er ja. 

Ved hjelp av datakraft, lokal kompetanse og et ryddig prosessforløp med et nært samarbeid mellom kunde og leverandør. 

Designu har levert et mulighetsperspektiv for Hammerfest Næringsforening. Espen Hansen, direktør i næringsforeningen, er svært fornøyd med resultatet. Dette sier ham om samarbeidet med Designu. 

– Kort oppsummert så er de veldig kreative, proaktive, faglig sterke, raske og gir gode råd. De er komplett! 

Avslutter Hansen, som også forteller at de setter ekstra pris på å ha en så dyktig leverandør av slike tjenester i nærmiljøet. Han trekker ekstra fram at de har lokalkunnskaper om Finnmark. 

Mulighetsperspektiv for utvikling av Hammerfest , levert av Designu.

Ledende innen design og teknologi i fylket

Som en av Finnmarks ledende bedrifter innen design og teknologi, leverer firmaet tjenester med høy kvalitet innen grafisk design og merkevarebygging. De tilbyr alt fra logo til identitet og webdesign, og har blant annet spesialisert seg innen 3D-fremstilling. 

– Vi leverer i stor grad det kunden ønsker. Så enkelt er det faktisk.

Designu er basert i Hammerfest, men leverer tjenester til hele fylket og har også kunder i Tromsø. Med fire faste ansatte, satser de på unge kreative talenter. De har tett samarbeid med lokale og regionale aktører som gir muligheter med tanke på større og mer sammensatte leveranser. Lokalkunnskaper om fylket og et høyt fokus på tett samarbeid med kunden er noe av det som har gjort bedriften så suksessfull. 

– Vi har fokus på tett kommunikasjon med kunden. 

Forteller Jan Tore Kvalnes, salg- og markedsansvarlig i Designu.

“Kreativitet kommer ikke av seg selv». – Designu.

Bredt tilbud

Designu tilbyr mye av det en bedrift trenger innen merkevarebygging, og hjelper bedrifter som føler de har stagnert og trenger en ny profil utad. 

– Merkevarebygging er likt storytelling. Man må formidle en historie og et budskap, som gjør at produktet, eller tjenesten skiller seg ut fra det som allerede finnes på markedet, og som både kunden og deres målgruppe kan kjenne seg igjen i.  

Sier daglig leder og kreativ direktør i Designu, Katharina Messy.

Framtiden i 3D

Å tilby 3D-løsninger til kunden er noe av det Designu har fokusert på det siste året. Da gjerne samkjørt med foto, video og drone. 

– Dette har gitt oss et helt nytt verktøy, og vi ser at kunden setter veldig pris på at vi kan tilby dette allsidige alternativet.

Kvalnes forteller videre at mulighetene innen 3D-teknologi gir en helt ny innsikt i prosjektene til kundene, og gir et bedre bilde av hvor store ting er i forhold til hverandre. Dette gjør at man kan gå mye mer inn på detaljnivå i planleggingen og unngår dyre feil senere.

De har også flere boligutbyggere på kundelisten sin. 

– Vårt mest kjente boligprosjekt er kanskje Storsvingen, hvor vi har tegnet leilighetene, innredet dem og vist frem den unike utsikten, alt ved bruk av 3D-teknologi. Enkelt for utbygger og trygt for potensielle kjøpere, smiler Kvalnes avslutningsvis. 

Har du en bedrift som trenger et ansiktsløft, eller føler du at nettsiden din begynner å bli utdatert? Eller kunne du kanskje tenkt deg å se hvordan byggeprosjektet ditt vil se ut med 3D-visualisering?

Ikke nøl med å kontakte oss!