Logo og grafisk profil til Lindstrømfestivalen

Lindstrømfestivalen

Designu har levert logo og visuell profil til Lindstrømfestivalen. Lindstrømfestivalen handler om mat, polarhistorie og turopplevelser. Festivalen er skapt til ære for polarkokken Adolf Lindstrøm, som ble født i Hammerfest 17. mai 1866. Profilen har derfor naturligvis mange mat- og polarelementer. Hovedlogoen viser et portrett av Lindstrøm, med den karakteristiske kløfta i haka. 

Kunde: Hammerfest historielag

Illustrasjon: Marte Samuelsen

illustrasjon av øse
Lindstrøm logo
Fisk illustrasjon
Lindstrømfestivalen plakat
fargepalett, fra gul til blå
Totebag
Ski illustrasjon
PC og mobil med illustrasjon av lindstrømsfestivalens nettside
Grafiske elementer lindstrømfestivalen
Forkle, lindstrømfestivalen

Logoen til Lindstrømfestivalen er et portrett av polarkokken, med den karakteristiske kløfta i haka. Logoen gjør seg godt som grafisk element på profileringsartikler, som jo er viktig for en festival. Lindstrømfestivalen er en kunde vi håper å ha i flere år framover. 

Tekst sitert fra Lindstrømfestivalens nettsider:
Polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm var med på alle de store norske polarekspedisjonene rundt år 1900. Lindstrøm med kvensk avstamming ble født i Hammerfest 17.05.1866. Da han var i 15-årsalderen dro han for første gang på Ishavsfart som byssegutt. Av alle norske polarhelter er Lindstrøm den som har lengst fartstid i isødet med hele 12 år. Biff ala Lindstrøm og hotcakes var to populære retter som ble servert på alle store polarekspedisjoner. Den 3. juni 2017 fikk han sin velfortjente statue på Lindstrøms plass i sin hjemby Hammerfest. 

Roald Amundsen skrev om ham i dagboka 5. april 1911: «Han har ydet de norske polarexpeditioner større & verdifullere tjenester enn noen annen mann.»